ESET Rootkit Detector Beta

Controleer uw Mac op verborgen malware

Wat is de ESET Rootkit Detector?

ESET Rootkit Detector is een kleine app. Nadat u het bestand hebt gedownload, wordt uw Mac die draait onder macOS gescand op rootkits. Met de app kunt u uw Mac met één klik controleren op de aanwezigheid van rootkits.

Wat doet een rootkit?

Een rootkit is onopvallende kwaadaardige software die zo ontworpen is dat de software verborgen op de computer aanwezig blijft en niet door antivirus-software wordt gevonden. De software biedt doorlopende beheertoegang tot een computer en toegang tot uw persoonlijke gegevens. Rootkits worden vaak gebruikt in combinatie met andere malware om deze onzichtbaar te maken voor de gebruiker en voor beveiligingsproducten.

Waarom heb ik dit nodig?

De code voor het maken van rootkits is tegenwoordig online beschikbaar. Dit verhoogt de waarschijnlijkheid van de aanwezigheid van rootkits voor macOS.

ESET Rootkit Detector biedt een gebruikersvriendelijke manier om de integriteit van het kerngeheugen te controleren en de gebruiker te informeren over potentiële problemen.

Waarom hebben wij ESET Rootkit Detector ontwikkeld?

De laatste jaren zien wij steeds vaker rootkits die gericht zijn op macOS en het is onze missie om gebruikers te beschermen terwijl ze online zijn. Daarom hebben we besloten om ESET Rootkit Detector te ontwikkelen en onze gebruikers te beschermen tegen rootkits zoals macOS/Crisis (macOS/Morecut) waarmee gebruikers worden bespioneerd en waarmee informatie op de Mac wordt gestolen.

Systeemvereisten

Besturingssystemen:

• macOS 10.8.x (Mountain Lion)
  • macOS 10.7.x (Lion)
  • macOS 10.6.x (Snow Leopard)

Processorarchitectuur:

32bit x86 or 64bit x64, Intel®

Download ESET Rootkit Detector

Download configureren

Bestandsnaam: | Bestandsgrootte: | Versie: